torstai 24. huhtikuuta 2014

Seitsemän oikein lotossa!!

        Meditoi seitsemän oikein elämä-lotossa. Ole oman elämäsi Aulis Gerlander. Tämmöistä vertauskuvien maailmaa tarjosi tämänpäiväinen meditaationi.
 
     Kaikki tietävät miten lotto toimii. Valitset seitsemän numeroa, kone arpoo seitsemän palloa noin neljästäkymmenestä ja sitten katsot kuinka monta osui kohdilleen. Näin ihmisen ajatukset, puheen ja toiminnan hieman samankaltaisena tapahtumana.

        Kuvittele pallot ajatuksina. Oma lottokoneesi eli pääsi pyörittää valtavaa määrää ajatuksia. Ja välillä kun katson omaa - tai ympärillä olevien kanssa matkustajien toimintaa, tuntuu että monesti mitä ajattelemme, sanomme ja teemme on vain arvonnan tulosta. Olisimme voineet ajatella, sanoa ja toimia toisinkin. Ehkä sillä tavoin että siitä olisi ollut minulle ja sinulle enemmän hyötyä ja iloa. Toimintamme tapahtui vaan epämääräisen tapahtumaketjun tuloksena. Emmekä oikeastaan ehtineet edes pysähtyä katsomaan ja kuuntelemaan itseämme mistä ja miksi ajatuksemme, puheemme tai tekomme oikein lähti. Kaikilla on ollut niitä hetkiä kun jälkeenpäin tulee fiilis että "mitä helvettiä mä just ajattelin? Mitä helvettiä mä just sanoin? Mitä helvettiä mä just tein?"  Lottokone vaan arpoi isosta läjästä seitsemän palloa eikä mennyt edes neljä oikein. Ei itseasiassa mennyt yhtään oikein.

        Lottoaminen olisi paljon helpompaa jos siellä olisi aina vain seitsemän palloa. Juuri ne mun numerot. Sitten se ei olisi enään arpomista. Aina tulisi täyspotti. Meditaatiolla voit vähentää arvottavien pallojen määrä. Tai kaventaa pallojen määrän vain seitsemään jolloin voitat varmasti täyspotin. Näen seitsemän oikein rivin "nyt" hetken kokemisena. Ei tulevaisuutta eikä menneisyyttä. Täysin kiinni intuitiossa.

        Seitsemän oikein rivi pyörimässä pallossa on sama kuin oikea ajatus päässä. Koneenkin voi jo tässä vaiheessa pysäyttää. Ajattelemisen lopettaa. Pallojen lottokoneesta ulos tullestaan oikea rivisi on kuin oikeat sanat tullessaan ulos suusta. Sitä ei tarvinnut miettiä. Sanoit vain juuri mitä piti siinä tilanteessa. Tämänkin olet varmasti kokenut.

         Lottovoiton käyttö on sama kuin oikean ajatuksen ja/tai puheen pistäminen käytäntöön. Se vaatii keskittymistä. Rauhallisuutta. Tarkkaavaisuutta. Jos saat seitsemän oikein lotossa ja voitat muutaman miltsin voit saada sillä paljon hyvää aikaan. Tai sitten et. Tärkeää on se miten käytät rahasi. Autatko itseäsi,perhettäsi,ystäviäsi ja ympärilläsi olevia ihmisiä sillä? Vai käytätkö fyffet kokaiiniin ja huoriin? Pelkkä hyvä alku ei riitä. Tarvitaan pitkäjänteisyyttä.

        Monilla meistä on jo hyvä ajatus. Ja olemme uskaltautuneet puhumaan siitä. Mutta olemmeko panneet sitä toimeen? Olemmeko tehneet mitään? Mielestäni tässä kohtaa ihminen yleisimmin "epäonnistuu". Eikö aika moni meistä kuitenkin tiedä miten elää hyvä elämä? Kuinka monesti kuitenkin hyvät ideat itsemme ja elämämme kehittämisestä jää ajatuksen ja puheen tasolle. Pistin epäonnistumisen lainausmerkkeihin koska se on mielestäni yksi avaintekijä onnistumisessa. Joku viisas on joskus sanonut että menestyvät ihmiset eivät edes koe semmoista tunnetta vaan näkevät epäonnistumisen haasteena.

        Meditaatiossa "voiton" saaminen on onneksi huomattavan paljon helpomaa kuin lotossa. Siinäkin kuitenkin todennäköisyydet kasvavat mitä useammin sitä harjoitat. Säännöllisyys on tärkeää. Ja vaikka seitsemän oikein riviä et onnistuisikaan saamaan sivupoteistakin on erittäin paljon hyötyä.

        Mitä on meditaatio? Sana nostaa monilla ihmisillä karvat pystyyn. Siihen liitetään mystiikkaa, mantrojen mumisemista, istumista oudoissa asennoissa, uskonnollista hurahtamista ja vaikka mitä muuta. Toki nämä voivat liittyä meditaatioon. Silti näkisin meditoinnin olevan perusluonteeltaan aivan jotain muuta. Kun ajat autoa, ajat vain autoa. Kun peset hampaita, peset vain hampaita. Kun istut paskalla, istut vain paskalla. Voi äkkiseltään kuullostaa helpolta ja omalla tavallaan sitä se onkin. Kuitenkin monesti jotain näistä tehdessämme ajatuksemme vaeltaa aivan jossain muualla. Pöntöllä istuessasi et saa ehkä kokonaista kokemusta tapahtuvasta toimesta kun pääsi juoksee samaan aikaan veroilmoituksen täyttämisessä. Tämä on vielä suht harmitonta unelmointia.. Mutta jos korviesi väli tuhrustaa sitä veroilmoitusta Saksan autobaanalla kun Ferrarisi taulussa on 240 km/h ymmärrät varmasti meditaation tärkeyden. Toisin sanoen näkisin että elämä on meditaatiota ja meditaatio on elämää. Olla hetkessä. Tulevaisuutta ja menneisyyttä ei ole muualla kuin omassa päässämme. Ja Back To The Future elokuvassa. Jonkun fiksun mukaan "menneisyys antaa meille identiteettimme. Ja tulevaisuus lupauksen pelastuksesta. Molemmat ovat illuusiota". Tässä hetkessä oleminen on todellista. Jos olet eri mieltä ostan mielelläni sinulta lipun eiliseen tai huomiseen päivään. Olen valmis maksamaan paljon. :) Rakennamme itse Matrixin. (Jos joku ei ole nähnyt kyseistä elokuvaa, suosittelen lämpimästi.) Omat pilvilinnamme.



        Istumameditaatio on varmasti yleisesti tunnetuin meditaatio harjoite. Niiden outojen istuma asentojen itselleni tärkein merkitys on tasapaino. Enkä tarkoita nyt mitään spirituaalista kokemusta vaan ihan istumista tasapainoisessa asennossa. Pääpointtina ehkä kokisin että istut vaan selkäranka suorana jotta happi kulkee hyvin. Pidät kropan ja mielen rentona ja hengität. Helppoa. Ja tekee hyvää. Ja jos koet että sinulla ei ole aikaa siihen suosittelen että lopetat NYT tämän blogin lukemisen ja käytät vaikka viisi minuuttia hiljaa ja paikoillaan olemiseen. Tämä harjoitus ainakin pitemmällä tähtäimellä antaa sinulle aikaa. Sen voin luvata. Ja jos istuminen ei luonteellesi ainakaan juuri nyt sovi niin tee jotain yksinkertaista mistä pidät. Piirrä. Laula. Soita. Kävele. Tuijota nuotiota. Seuraa laineita. Aja pyörällä. Ja tee pelkästään sitä minkä ikinä valitsit. Kun itse päätän oikeasti keskittyä- vielä minun siis täytyy erikseen keskittyä, se ei tule aina luonnostaan- huomaan nauttivani tekemisestä huomattavan paljon enemmän. Koen silloin jotain. Siihen ei tarvitse funtsimista. Jos saan tällä höpötyksellä sinut kokeilemaan mitä tahansa meditaation muotoa olen erittäin tyytyväinen. Jos saan annettua kipinän jatkuvaan harjoitukseen voimme olla kummatkin onnellisia.

        Tämä teksti syntyi meditoiden. Ainakin pääpirteittäin. Siksi kiitänkin tästä bloggauksesta sitä tahoa kuka keksi meditoinnin. :) Kiitos.

  Peace & Love Party People!

  Om mani padme hum.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti