lauantai 15. maaliskuuta 2014

Viimeinen viikonloppu "vapaana"

        Jep. Ja isona musta tulee heratyskello. Eli taalla pain on tapana herattaa turistit ja munkit ja kaikki silta valilla kellotornissa olevalla parimetrisella kongilla. Tanne temppelialueen alamakeen rakennetaan uutta tornia ja saan kunnian olla "alakerran" ensimmainen elava heratyskello. Tammoisen tehtavan sain Zen-mestarilta. Rakennusta pygataan ihan tahan mun tan hetkisen majatalon viereen. Viralliset avajaiset ovat vasta ilmeisesti lokakuussa jolloin asun jo ylamaessa. Taisin jo aikaisempaan blogitukseen kirjoittaa pystysuorasta matkasta temppeliin aamuchanttiin ja meditaatioon. No paasen sitten loppusyksysta kavelemaan kyseisen maen alas ja lyomaan kongia aamu neljalta ja siita reippailla puoli viideksi takaisin ylos temppeliin aamu jodlaukseen. Oonpa ainakin sitten pirteana joikhaamassa. Sorry Rovaniemen suku. En oikhiasti tieda mihin valiin tyo noitha H-kirjaimia ruukhaatte laithaa=).

        Tuosta maesta taytyy viela kertoa lisaa niille ketka ovat kiinnostuneet perinteisista kamppailulajien treenimetodeista. Ehdin tosissaan aikaisemmin valittaa etta kun jalat huutavat leipaa aamulla kavellessa sita ylos. Fiksuimmat voivatkin jo arvata etta on monta monituista tapaa menna makea ylos. Siina voi ottaa juoksukilpailuja. Ja sit siina voi kavella karhukavelya. Onneksi se on pehmeasti asfaltilla paallystetty niin kammenet eivat tule ollenkaan kipiaksi. Sitten siina voi edeta pukkihypyilla. Takaperin karhukavelylla. Kaapio/ankka kavelylla. Potkien. Nyrkkeillen. Huutaen. Kottikarry kavelylla. Kyykkyhypyilla. Ja onneksi ihan loppusuoralla ovat temppelin ylatasanteelle vievat portaat. Niissa voi tehda kaikki edellamainitut urheilusuoritukset =). Paaasiassa treenit ovat kuitenkin rauhallisempia eika tarvitse ihan hirveasti hikoilla. Fysiikan puolesta. Tekniikat ovat kuitenkin parhaimmillaan erittain haastavia ja toivon etta jotain uutta tarttuu hihaan vuoden aikana. Yksi munkki heitteli natteja perhosvoltteja ja karrynpyoria ilman kasia. Very cool =). Haluun oppia kanssa.
        Venyttely ja sen opettelu on viety myos kohtuu pitkalle taalla. Siina vaiheessa kun makasin sivuspagaatissa rintakeha maassa ja huomasin Sunmudo Mestarin painavan treenaajia muutaman mittayksikon alaspain olin jo valmistunut kun herra tuli omalle kohdalleni. Sanoin selkealla lontoon kielella etta tama on mun maksimi. No ei uskonut. Huomasin paasevani viela pitemmalle yksi korealainen selassa. Mestari Borim on itse tehty puhtaasta luonnon kumista. Naiden perinteisempien metodien lisaksi osaa kylla opastaa erittain hyvin venymista ja vanumista. Aina loytyy joku seuraava tekniikka edellisen lisaksi joka vie pitemmalle. Kunhan edellinen on ensiksi masteroitu taydellisyytta hipoen. Tama Borim kaveri pitaa enemman rauhallisia treeneja, joogaa, liikkuvaa meditaatiota, Qi Gongia ynna muuta peri zenilaista kamaa. Nuo raakki treenit ovat taas toisen mestarin pitamia. Onneksi vain keskimaarin kerta viikkoon. Hanen nimeaan en juuri nyt muista mutta lempinimeksi olemme  antaneet  "The Beast".. Kertoo kaverista  kaiken oleellisen =).  Taydentavat hyvin toisiaan. Yin &Yang saavat täällä kasvot=). Kumpikin kylla erittain empaattisia ja mukavia jasseja.
         Paivittaiset teehetket Borimin kanssa ovat myos antoisia. Puheenaiheina ihan mita tahansa. Buddhalaisuudesta ja sen monista muodoista teoriassa ja kaytannossa saa hyvia vastauksia. Ja kysymyksia. Sain itselleni "selvitettavaksi" kong-angin (jap.koan) mika on Zen-Buddhalainen harjoite. Kysymys johon ei ole loogista, alylla selvitettavaa vastausta. Ilmeisesti ratkaisu loytyy "tyhjasta mielesta".. Eli se ikaan kuin vain pompsahtaa paahan sitten kun aika on kypsa. Vahan samaan tapaan kun jokainen meista on unohtanut esim. jonkun biisin nimen ja sita ei meinaa funtsimalla saada millaan kalloon. Sitten se yhtakkia hyppaa tajuntaan kun sitä vähiten odotat.

          Ja ennen kun kerron mikä kysymys takaraivooni syötettiin on pakko hehkuttaa että sain juuri postista uuden I-padin. Tervetuloa ääkköset!! Ja helpompi kommunikaatio ulkomaailman kanssa! Ei tartte mennä lainalaitteilla. Eli kysymys kuuluu: Miten saada elefantti ulos lasipullosta rikkomatta pulloa ja tappamatta elefanttia? Pullon kaula on niin kapea ettei onnistu kiskomalla. Tämä äkkiseltään voi kuullostaa suht typerältä kysymykseltä. Ainakin omasta mielestäni :) Koska en tunne kong-ang (koan) harjoitteita hyvin, suosittelen tuijottamaan googlen kautta niin siellä joku fiksu kertoo idean. Ja älä yritä vastata minulle. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta. Niin ainakin käsitin :) Etsi joku lokaali Zen-Buddhalaisuuden taitaja ja käy vastaamassa hänelle jos haluat koetella mielesi rajoja. Tai rajattomuutta.

         Sitten tämmöisistä diipeistä kelailuista ja kelaamatta jättämisistä "arkeen".  Harmaaseen arkeen niinkuin suomalainen sanoisi. No täällä funtsitaan asioita vähän eri tavalla. Onneksi. Vapaa-aika kuluu mukavasti jalkapallon ja kirjojen parissa. Tulee väkisinkin elokuva nimeltään Shaolin Soccer mieleen kun potkii palloa munkkien kanssa:). Ja ei, eivät hölkkää kaavut päällä vaa ihan omissa urheilu tamineissaan. Toinen Sunmudo mestareistamme on myös entinen ammattifudari joten saa pelata ihan tosissaan. Joutui lopettamaan uransa kun jalat sanoivat sopimuksensa irti. Siirtyi kokonaan kamppailulajien puolelle. Huomattavasti turvallisempaa. Ihan tilastojenkin valossa. Olen lukenut pari Zeniläistä opusta, Alan Wattsin The Book on tällä hetkellä kesken. Isoimman vaikutuksen on tehnyt silti Paulo Coelhon Alkemisti. Suosittelen kaikille ketkä ovat kiinnostuneet elämästä, kuolemasta ja kaikesta siihen liittyvästä. Avasi paljon omaa päätäni ja aion lukea kirjan uudestaan suomenkielellä kun tulen takaisin kotiin. Juuri pari viikkoa sitten juniori munkiksi siirtynyt kalifornialainen ystäväni Josh, nykyään Beop San, oli napannut myös akustisen kitaransa mukaan joten päästään myös jamittaa. Vahinko ettei tullut rumpusetti mukaan. Olisi täytynyt joskus valita pienempi soitin :). No, olisihan vaihtoehtona viulu mutta sitä en viitsi kantaa mukana. Täällä kunnioitetaan elämää niin paljon :)

       Niin, viimeinen viikonloppu "vapaana". Tai temppelituristina niinkuin eräs sveitsiläinen temppelituristi tänään osuvasti totesi. Huomenna lähdetään kaupungille ostamaan mulle reppua jotta voin kantaa vuoroin urheilu tamineita ja vuoroin munkkipyjamaa mukana ja hoitaa kledujen vaihdon pikaisesti ohjelmasta riippuen. Käydään myös aamulla lojumassa paikallisessa kylpylässä jossa on SAUNA!!! PERKELE!!! :) Hyvää luxusta!  Ravintola ruokailua ja kahvila hengailua. Todennäköisesti ensi viikon viikonloppuna pääni ajellaan.. Okei. Mulla siis on vielä hiuksia. En ole täysin kalju. Olen antanut tukan kasvaa pari viikkoa. Älkää tukehtuko ystävät hyvät pullaanne :). Eli pää kaljuksi ja sitten ei enää saa poistua ilman bossman munkkeja temppelialueen ulkopuolelle. Ja saan viininpunaisen pyjaman. Semmoisen samannäköisen asusteen kuin Jet Leellä on honkkari pätkissä! Eli kaavut ovat vain "valmistuneille" munkeille joka vaatii muutamien vuosien luostari hengailun lisäksi yliopisto opintoja. Ja niinkuin tuossa aikaisemmin ystävästäni jenkki juniori munkista mainitsin, minäkin saan uuden nimen. Sen jälkeen en täällä ristimä nimeäni kuulekkaan. Joshin kanssa ollaan kyllä sen verran länkkäreitä ainakin vielä ettemme käytä buddhalaisia nimiä kun olemme kahdestaan. Muutan myös heti Joshin kämppikseksi heti kun muutun munkiksi. Sitten ei tule ilmeisesti enään myöskään lämmintä vettä... Ilmeisesti ylämäessä on lämminvesivaraaja toisin kuin täällä turistien puolella. Ja arvojärjestyksessä me käytetään suihkua Californian pojan kanssa viimeisenä... Kipu on kaveri ja tuska toveri. Onneksi kohta on kesä. :)

       Nyt mulla on oma tietomakone. Opettelen pistämään tänne kuvia. Facebookkiin jo tökkäisin muutamia. Sieltä voit myös kahtella jos kiinnostaapi. Seuraava blogitus onkin varmaan eka blogitus munkkina :) Palataanpa pian! Piis&love!!!




     










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti