sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Olen juniori munkki ja nimeni on [Bob Qwang]

 Morjensta. Nyt olen virallisesti junnu munkki. Ja nimeni lausutaan suomalaisittain Bob Qwang. Tätä nimeä tottelen seuraavan vuoden. Englanniksi käännettynä se kuuluu 'Dharma Light'. Dharma tarkoittaa buddhalaisuudessa (oman tietoni ja wikipedian mukaan) Buddhan ja muiden valaistuneiden opetuksia. Eli oma suomennokseni nimestäni kuuluu Buddhan Oppien Valo. Aika eeppistä. Nimen antoi tämän paikan Zen-Mestari kävellessäni häntä vastaan jostain päivän toimituksista. Hän sanoi että "vie valoa Suomeen"... ...Isona musta tulee katulamppu? No tarkoitus olisi viedä itsensä edes hitusen paremassa kunnossa takaisin. Sekä fyysisesti että henkisesti. Ehkä se valo siitä sitten leviääpi. Tiedä häntä.. Toivotaan näin :) Se että Bob San (Josh) lukee tossa viereisellä patjalla netistä maailman törkyisimpiä iskurepliikkejä ja nauraa räkäisesti toivottavasti tukee mun valaistumista. Mä lupaan että me ollaan tän paikan ryöttäsimmät munkit :).  Meillä on myös bändi. Työnimenä 'Bloody Rockin' Monks'.  Tää on tämmöstä uuden aallon buddhalaisuutta :). No pääosin aikamme kuluu kuitenkin ihan perinteisissä seremonioissa ja aikataulutus on kohtuullisen tiukka. Viikonlopuille mahtuu vapaa-aikaa vähän enemmän. Tässä tämänhetkinen ohjelmani. Päivän mitta viikolla on siis noin 18 tuntia.

3.30 Herätys
4.30-5.00 Chanting
5.00-5.30 Chanting/ Meditaatio
5.30-6.10 Aamulenkki
6.10-6.30 Aamupala
6.30-8.30 Vapaata
8.30-9.30 Sun Mudo harjoitukset
9.40-10.00 Chantin valmisteleminen
10.00-11.00 Chanting
11.00-11.30 Temppelin siivous + osallistuminen ruoan "siunaukseen"
11.30-12.00 Lounas
13.00-15.30 Duunia
16.00-16.30 Chantin valmisteleminen
16.30-17.10 Vapaata
17.10-17.40 Päivällinen
18.00-18.30 Chanting
19.30-21.00 Sun Mudo harjoitukset
21.00-22.00 Nukkumaan

Sunnuntaisin on noin puoleltapäivin eteenpäin vapaata. Paitsi silloin kun ei ole. Niinkuin tänään. Hautajais seremonia täällä ylämäen temppelissä. Siitä johtuen menen nyt hammaspesulle ja nukkumaan ja jatkan blogin kirjoitusta huomenna maanantaina jos suinkin vain jossain välissä ehdin. Huomionarvoista on tosiaankin se että kun on vapaata niin se monesti korvataan työllä :).  En ehtinyt olemaan perheeseeni yhteydessä joten se jää ensi sunnuntaille. Noh, kohta tähän aikatauluun taas tottuu ja oppii löytämää raot milloin vetää henkeä. Vielä mennään vähän niinkuin pää kolmantena jalkana.

Noh niin. Saunan raikkaana puolisen tuntia lepiä. Kyllä! SAUNA!! About 70 asteinen koppi ilman mahdollisuuttaa heittää löylyä mutta ajaa loistavasti asiansa. Munkit käyvät kerran viikossa paikallisessa kylpylässä. Siis muut istuivat lämminvesi altaassa ja minä Saunassa. Altaat on lapsille. ;) Toki kylmävesi allas teki saunomisen jälkeen erittäin hyvää. Olen uudestisyntynyt.  Toki reissu söi todennäköisesti päivän ainoan mahdollisuuden vetää päikkärit mutta oli sen arvoinen.

Mitäköhän muuta osaisin nopsaan kertoa munkkeilusta.. Koko ajan on ainakin kiire. Varsinkin kun meidän oppaana on semmoinen 15 vuotias polvenkorkuinen juniori munkki joka on koko ajan sen verran aikataulusta jäljessä että saadaan juosta joka paikkaan. Siinä on maailman väsynein poika. Joka kerta olkoon se sitten chantissä tai missä tahansa missä istutaan pidempään kuin minuutti tämä jannu pilkkii siihen malliin että joku kerta se ei pysty seivaamaan tilannetta. Vaan kaatuu rymisten
jonkun niskaan. Lupaan yrittää silloin olla nauramatta. Siis ei kyse tällä kertaa vahingonilosta, erittäin mukava jantteri. Mutta tilannekomiikasta täydet pisteet kun herra kaatuu jonkun munkin niskaan tai alttarin päälle.

El Hefe aka Chief munkki tuli juuri äsken ilmoittamaan että meidän aamutreenit on  peruttu ja tilalle
töitä. Joten julkaisen tämän tekstin tämmöisenä tällä kertaa ja kuvia muutamia tulee myöhemmin.

Ai niin.. Auta munkkia osio... :)Eräs kaverini kyseli paikan osoitetta kun halusi muistaa minua jonkunlaisella paketilla. Jos
jollain on samanlaisia ajatuksia niin esimerkiksi suklaata tai mitä tahansa mikä sisältää sokeria otetaan mielellään vastaan. Saa lähettää ihan vaikka kontillisen :D  Olen siis hyvinkin tosissani :) Täällä ei pääse kauppaan joten pienikin luxus on isoa luxusta!

Golgulsa Temple
San 304, Andong-Ri, Yangbuk-Myeon
Gyeongju City, Gyeongsan Province
Korea 780 890

Tällä osoitteella mua pystyy lihottamaan :)

Kiitos ja kumarrus! Piis & Love!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti