sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Uskonto, lakikirja ja Krav Maga        Noniin nallet. Haluan puhua uskonnoista, lakikirjasta ja Krav Magasta. Ja osoittaa mikä näillä kaikilla on yhteistä. Ja samalla ilmoittaa etten tiedä niistä yhtään mitään. Ja sinulle joka et ole perehtynyt kamppailumaailman saloihin, Krav Maga on israelilainen itsepuolustuslaji.

         Ensimmäinen ja tärkein asia on ymmärtää että yhdistävä tekijä näille kaikille on se lähde mistä ne ovat saaneet alkunsa. Ja se lähde on se paikka mihin ei aurinko paista. Hanuri. Nämä kaikki ovat kotoisin hanurista.
        Meillä ihmisolioilla tuntuu olevan aivan hirmuinen tarve tehdä elämästä helvetillisen monimutkaista. Sen kaikilla osa-alueilla. Enkä käytä sanaa helvetillinen vain siksi että se sähisee korvassani kauniisti. Käytän sitä siksi että tarkoitan sitä kirjaimellisesti. Luomme itse helvettimme. Mietitäänpä uskontoja. Meille suomalaisille tuttu -takaapäin Suomi-neidon hameenhelmasta sisään väkisten tuupattu- kristinusko. Kiitos kolmen kruunun jotka poraavat meitä edelleen. Edestä ja takaa. Ei ole sattumaa kun Ruotsissa tapahtuu jotain ensin ja sitten se vasta tulee Suomeen. Hyvässä ja pahassa. Omistussuhde on röyhkeä ja kiistaton. Jos olisimme oikeasti ylpeitä kulttuuristamme lopettaisimme heidän kielensä puhumisen. Toki emme tiedä kulttuuristamme mitään koska Nalle Walhroosin esi-isät tekivät siitä ristin merkillä selvää jälkeä.
   
       Jeesus olisi ylpeä oppilaistaan. Ja myös varmasti kaikista jotka roikottavat hänen kidutuspuutaan kaulassa. Jos Jesse tekee comebackin voin uskoa että sillä palaa hiili ihan totaalisesti. Tai ainakin itellä palais. Kelaa nyt. Eka kerrot hyviä stooreja jengille ja opetat niitä olemaan ihmisiksi. Sit osa vittuuntuu ku pahimmissakin räppi batleissa ja ripustaa sut nauloilla raajoista puuhun kiinni. No sit oot kuitenki niin zen jäbä et päätät antaa kaikille anteeksi koska ymmärrät hieman enemmän ku keskiverto jäbä. No sitten poistut hetkeksi kuolevaisten keskuudesta paremmille metsästys maille ottamaan iisisti koska jengi oli ihan paskaa eikä ymmärtänyt sua ollenkaan. Siitä vähän myrskyn laannuttua ajattelet että kokeillaanpa toistamiseen. Jeesus vol. 2. Jospa se ottaisi tuulta alleen tällä kertaa. Tuut hoodeille ja se sama helvetin puu mihin sut pari tuhatta vuotta takaperin pultattiin kiinni roikkuu jengin kauloissa, korvissa ja näyteikkunoissa.   . Saatana!! ... Tai no et nyt ihan ehkä ensimmäiseksi alakertaan huutaisi mutta kyllä nyt ihan kostoksi muuttaisit vähintään kaiken viinin vedeksi. Ja jos saisit kuulla että säännöllisin väliajoin sua palvotaan syömällä kuvitteellisesti sun lihaa ja juomalla verta lähtisit todennäköisesti takaisin sinne mistä olit tullutkin. Tai et ainakaan istuisi samaan ruokapöytään. Helvetin huonoa seuraa. Ja sana helvetti on tässäkin kohdin laskelmoitu.
        On monia asioita mistä J. Nasaretilainen ottaisi varmasti pultit. Ja uskon samaa profeetta Muhammedista. Ja Krishnasta. Ja Buddhasta. Ihan sama onko nämä kaverit ollut oikeasti olemassa vai eivät. Heidän opeistaan ollaan silti godzillan kuseman päässä.
   
    Jokainen uskonto sisältää jo niin paljon oppimateriaalia pyhine teksteineen että sekin on jo luonnon herjaamista kun lasketaan kuinka monta puuta kaadetaan raamattuihin ja koraaneihin. Buddhalaisuus sisältää myös äärettömän määrän painettua sanaa. Itse olen sivusilmällä lueskellut luostarisäännöstöä ja miten korrektin munkkismiehen tulisi käyttäytyä. Pääsin kirjassa viitisen sivua eteenpäin eikä se kertonut vielä minulle elämän tarkoitusta tai mitään jaloa viisautta ihmisten kunnioittamisesta. Ensimmäiset viisi sivua kertoivat kumartamisesta. Ja varmaan vielä viisi seuraavaakin. Ehdin kuitenkin jo kokea spiritualistisen tukehtumisen tunteen niin jäätävästi että lopetin lukemisen. Jos Buddhan pääpointteina oli jonkunnäköinen itsensä kehittäminen ja ymmärtäminen jotta paremmalla esimerkillä ja puhtaammilla keloilla voimme auttaa toinen toisiamme, miksi minä polvistun? Ketä se hyödyttää? Tietenkin kaikesta voi ottaa hyödyn irti, elkee ymmärtäkö minua väärin. Mutta jos vain mentäisiin suoraan asian ytimeen ja jätettäisiin turhuudet pois? Nimittäin fysiologisesti  kumartamista parempi harjoite olisi esimerkiksi lyödä pajavasaralla polvilumpioon. Kyllä, sitäkin voi tehdä meditatiivisesti. Ja tulee lähes jumalainen yhteys "elämä on kärsimystä" käsitykseen. Eräältä ystävältäni kysyin mielipidettä siitä että miksi jokainen uskonto sisältää niin paljon kirjoituksia.. "Koska ihmiset ovat idiootteja", hän vastasi. Tämän kyllä allekirjoitan täysin mutta juuri siitä syystä eikö olisi huomattavan paljon tehokkaampaa että näitä elämän ja kuoleman oivalluksia vähän tiivistettäisiin? Vaikka yhden sivun mittaiseksi novelliksi? Saisivat kirjojen kirjoittajatkin miettiä mikä on ihan oikeasti tärkeää.
   
   Paitsi jos Jumala itse on ollut kirjailijana. Haluisin nähdä sen allekirjoituksen. Käyttääköhän Herra ihan perinteistä mustekynää vai onko kyse jostain korkeamman levelin tussista? Että vaan uskovat näkee? Muslimeilla on ilmeisesti jonkun näköinen käsitys että koraani on suoraan korkeammalta kädeltä peräisin. Ja sen jälkeen sitä on vaan kopioitu muuttamatta sanaakaan. Arvon muslimit, oletteko koskaan leikkineet rikkinäistä puhelinta vai onko se kirjassa kielletty? Ja onko Allah tai profeetta luonut itse uskovien pukukoodin? Melkoisen pikkutarkka Jumala joka peittää naiset hunnulla kun naapurin setä on pukeutunut pommivyöhön. Tai jos etiketti ei ole tullut näiltä tahoilta niin keneltä sitten? Joltain imaamilta? Ja koska hän on paljon opiskellut ja osaa kurkkulaulantaa, häneen kannattaa uskoa?

        Tarvitaanko me aina joku bossman joka kertoo meille miten asiat ovat? Muslimit eivät syö porsasta. Hindut evät koske nautaan... Jos kerättäisiin kaikki uskonnot samaan soppakulhoon emme todennäköisesti saisi syödä ollenkaan. Ehkä vesi ei ole kuitenkaan kielletty missään.. Mutta senkin jos joku pyhä mies muuttaa vinkuksi niin kaikki tietää mitä tapahtuu kun dokaa tyhjään vatsaan. Se on vähintäänkin pyhä sota. Ja mua edelleen askarruttaa miksi me uskotaan jotain ihmistä (joka on tasavertainen jumalan silmien alla) ja opetellaan tapoja, sääntöjä ja kieltoja koska hän niin sanoo.. Ei, ei se Jumala sitä kirjaa kirjoittanut vaan painokone. Ja ne papit ja imaamit ja munkit on samoja hessuja kuin mekin. Ne kouluttautuivat niin kuin mekin. Pyhiä tekstejä... Voi helvetti. Annan kaksi vaihtoehtoa. Joko mikään ei ole pyhää tai sitten kaikki on pyhää. Lopetetaan turha kuvien kumartelu ja keskitytään itse asiaan jos oikeasti haluamme kehittää itseämme ja auttaa toisiamme. Sehän on kuitenkin jokaisen uskonnon perusajatus.

        Sitten osa ihmisistä ovat erittäin vaikuttuneita lain pykälistä. Siinäpä vasta hyvällä maulla väännetty tiiliskivi. Se että joku Eero Keravalta on päässyt pelaaman aikusten monopolia elikkä politiikkaa ei mielestäni anna hänelle ja hänen tovereilleen mitään oikeutta kirjoittaa oikeutta. Vielä typerämpää on luottaa hänen sanaan kuin Hänen sanaan. Vaikka jälkimmäinen olisikin keksitty. Siinä on sentään vähän nähty vaivaa ja pyritty esittämään jotain elämää suurempaa totuutta. Valheilla tai ilman. On kuitenkin hianot tarinat rustattu ja mielikuvitus on laulanut. Eeron ja sen frendien totuudet vaihtelevat tasaisesti neljän vuoden välein ihan sen mukaan millä saa toisen kauden vähintään plakkariin jotta eläke juoksee. Jokainen meistä rikkoo näitä lakeja pienissä tai isoissa määrin. Mutta pakkohan se on jotain lakia noudattaa? Jumalan tai ihmisen kirjoittamaa. No kun ei ole. Ja jos olet niin vajakki ettet usko pärjääväsi ilman näitä suosituksia ja kieltoja niin ammu vaikka itseäsi jalkaan niin olet muille vähemmän haitaksi.

          Lopetetaanko jo tämä herroille niiailu ja otetaan ihan itse vastuu elämästämme? Ihan sama oletko toimitusjohtaja tai paavi. Et ole yhtään sen viisaampi. Mensan testeissä voit loistaa kuin hehkulamppu mutta niin olisi varmasti loistanut yksi historian suosikki hahmoistanikin, Adolf Hitler. Sieg fucking heil! Vaatii nimittäin päräyttävää älykkyyttä agitoida kokonainen kansakunta puolelleen ja tapattaa kuusi miljoonaa ihmistä. Jos väität vastaan ni kokeileppa ihan itse. Ei ole helppoa ei. Älykkyys yksin on kuin konekivääri lobotomiaan armahdetulla Teuvo Hakkaraisella. Tai ministerin palli Stubilla ja Kataisella. Voi tulla ilkiää jälkeä. Ei einää joiku kuulu minareetista kun antaa konetuliaseen laulaa. Eikä sinne torniin pääse enään tavan kansalainen muutenkaan koska jälkimmäiset herrat ovat yksityistäneet sen minareetin. Kaikkien meidän yhteisen edun vuoksi. Jep jep. Tämmöiset viisauteen kykenemättömät, terävällä älyllä höystetyt ja isompien poikien talutusnuorissa roikkuvat ihmiskuoret ovat vielä paljon tappavampia kuin Teuvo ja konari.
         Mutta idiootti taasen voi olla viisas. Ymmärtää olla tappamatta ja hymyilee vastaantulijoille. Auttaa mummon yli suojatiellä ja jakaa omastaan vähempiosaiselle. Ei välttämäti taivu pitkä matematiikka kun ei välttämäti taivu kertotaulukaan. Mutta ei väliksi jos välittää positiivistä ilmapiiriä ympärilleen. Sitten löytyy niitä harvoja ja valittuja jotka kantavat mukanaan älyä ja viisautta. Niitä ei juurikaan tuolta politiikan puolelta löydy. Heidän ideansa ovat monelle liian yksinkertaisia. Koska eihän yksinkertainen voi olla älykästä? Tai viisasta? Koska jos ihan rehellisiä ollaan niin minkäpälainen ihmistyyppi haluaa johtaa muita ihmisiä? Pääosin tämä kerma koostuu totaalisista narsisteita ja sosiopaateista. En ottaisi mukaani kesämökille kalastamaan. Kalatkin pelkäävät.
        Tarvitsemme viisaita naisia ja miehiä kirjoittamaan lakeja ja puhumaan uskonnoista. Säästämme paljon painomustetta ja paperia. Otetaan oikeus omiin käsiin ja vaihdetaan poliittinen ja uskonnollinen valta viisaille jotka osaavat olla ilman sitä. Osaavat johtaa ilman johtamista. Ja ymmärtävät että kaikki lähtee heikoimman lenkin huolehtimisesta. Min ja sinä olemme täällä oppimassa ja opettamassa toisiamme. Tittelit ja turhat muodollisuudet suolle ja toimitaan yhdessä.

        Mutta miten Krav Maga liittyy tähän kaikkeen? Muuten kuin alkulähteeltään? Haluan vielä yksinkertaistaa asiaa. Kyseinen taistelu jumppa on Israelin armeijan harjoittama itsepuolustuslaji joka on tehokkaasti - niinkuin tämän kansan tapaan kuuluu - saatu myytyä ympäri tellusta. Sitä monet pitävät yhtenä toimivimmasta systeemeistä väkivaltaa vastaan. Tekniikkoja on läjäpäin jokaista mahdollista ja mahdotonta muuttuvaa skenaariota varten. Sytyttääkö jo? Suoristetaan kurvia jos ei hehkulamppu vielä pala.

        Joku setä keksi joskus että tällä idealla jota Krav Magaksi kutsutaan sinä pysyt turvassa maailman pahuudelta. Oli hänellä muutama varteenotettava oppikin taskussa. Eihän sitä muuten saisi globaaliksi ilmiöksi. Mutta jotta harrastajat pysyisivät nöyrinä lompakko selällään oli pakko luoda niin maan perkeleesti tekemistä että se ei varmasti lopu kesken. Ja aina voi lisätä uusia haaroja niin kukaan ei ehdi kyseenalaistamaan vanhoja. Suurin osa varmasti opeista ovat ihan käyttökelpoisia mutta niillä kahden käden sormiin mahtuvilla tekniikoillakin olisi pärjännyt. Ja itseasiassa paljon paremmin. Koska me olemme yksinkertaisia. Ja elämä on yksinkertaista. Mutta niiden jotka haluavat muiden kustannuksella pumpata rahaa itselleen täytyy monimutkaistaa asioita. Se on älykästä. Ei viisasta. Ja se kaveri jolla ei luotu sitä älyä ämpärikaupalla saattaapi ostaa tämän tuotteen. Ja pysyä loppuelämänsä siinä kiinni ja maksumiehenä. Koska hän on pelkästään viisas. Haluaa kaikilla oppimillaan keinoilla auttaa itseään ja muita jotka hätään joutuvat. Ne jotka ovat kuin taivaan lahjana sekä viisaita että älykkäitä voivat muutta tämän kamppailutaidon suoraan käytäntöön sopivaksi. Kustannukset vähenevät tekniikoiden myötä ja myymisen sijasta voidaan keskittyä itse asiaan. Itsemme kehittämiseen. Hyvänä mallina olemiseen, muilta oppimiseen ja muiden opettamiseen. Teitä älyn ja viisauden kombinaation jättejä on toki valitettavan vähän. Mutta jedien voima on pimeyttä vahvempi. Muista se ja vedä valomiekkasi tupesta jos järkesi ja sydämesi loistaa kuin naantalin aurinko.

        Jos tämä Krav Maga osuus jäi vieläkin auki koska kuulut siihen himmeämmän lampun porukkaan niin laitetaan tämä nyt sithen selkokielellä. Toki jos et älynnyt se voi johtua myös siitä että tämän kirjoittaja kuuluu myös siihen aina niin empaattiseen mutta vähän hitaanlaiseen valiojoukkoon. Kun puhun tästä palestiinalaisten päänmenoksi kehitetystä nyrkkinujakasta Krav Magasta voit vapaasti vaihtaa sen sanan kohdalle minkä tahansa uskonnon tai lakikirjamme. Ole hyvä.

        Itse tiivistin kaikki uskonnot ja lait hyvin hyvin pieneen ja samalla kuitenkin niin suureen pakettiin. Tämä uskonto ja laki on ollut aina olemassa. Jos joku haluaa kustantaa tämän  elämäntaidon kirjan niin pistäkää mailia.. Se sisältää vain yhden sivun joka sisältää vain yhden sanan mikä on meille kaikille aiheellinen suositus ja sen enempää oppeja emme tarvitse. RAKASTA.
       
 
   Keep it simple stupid!
Peace, love & understanding ya'll!


1 kommentti:

  1. Asian ytimessä, samaa mieltä! Miksi mikään Jumala olisi luonut kansat pikkumaisia sääntöjä noudattaviksi, liittyen käsitykseen ks. uskonnon oikeudesta ja pyhyydestä. Hauskoja nuo otteet ristin merkin kantamisesta :))

    VastaaPoista